DE BRABANTSE ERFGOEDPRIJS

bep

Het Mariapaviljoen is genomineerd voor de Brabantse Erfgoedprijs 2015, een tweejaarlijkse prijs die zich richt op het stimuleren van vernieuwing en ontwikkeling in de regionale erfgoedsector. Dit is een erkenning voor het Mariapaviljoen en de mensen die daar de afgelopen 3 jaar hard aan gewerkt hebben.

Uit het juryberaad: “Mariapaviljoen is een mooi voorbeeld van herbestemming in een vergeten stukje ‘s-Hertogenbosch: de horeca onderneming in een voormalige sanatorium vormt nu een katalysator voor het gebied. Het gebouwde en roerende erfgoed van het voormalig Groot Ziekengasthuis kreeg een nieuwe plek in de inrichting van deze multifunctionele horeca onderneming en daarmee wordt het verhaal achter dit erfgoed op innovatieve wijze verteld aan een breed publiek. De jury spreekt haar waardering uit voor het lef en ondernemerschap van de initiatiefnemers, die een oprecht plezier in herbestemmen uitstralen”

Samen met 2 andere projecten gaan wij nu strijden om de prijs. Volgende week worden de drie projecten gefilmd, de verkiezing start op woensdag 23 september. Je kan vanaf dan je stem aan het Mariapaviljoen geven, zodat we onze activiteiten verder kunnen uitbreiden. Met de prijs willen we ook de geschiedenis van voormalige Groot Ziekengasthuis verzamelen en vastleggen. Op deze manier willen we de verhalen van dit belangrijke stuk stad en de gebruikers van dit gebied vastleggen en overdragen.

Het Mariapaviljoen is een plek voor iedereen, een open huis voor de bewoners van de binnenstad. Een huis voor diverse nieuwe initiatieven, bezoekers uit Brabant en de rest van de wereld. Wij hebben deze prijs nodig om onze plannen verder uit te werken. Geef ons je stem en Brabant zal nog een stuk leuker worden.

http://www.erfgoedbrabant.nl/portfolio/de-brabantse-erfgoedprijs/